Biscarrosse & omgeving

Surfen

De Atlantische kust met haar grote golven is uitermate geschikt om te golfsurfen. In Biscarrosse zijn verschillende scholen waar in golfsurfen les gegeven wordt. Informeer naar de mogelijkheden.

Fietsen

Les landes telt meer dan 50 km aan fietspaden langs de kust . Er zijn verschillende routes, waaronder een prachtige route door de duinen naar La Dune de Pilat.  Dat is het hoogste duin van Europa. Routekaarten liggen voor u klaar in ons vakantiehuisje. Op de website van de VVV van Biscarrosse Plage vindt u meer informatie en tips.

Fietsen in en rondom Biscarrosse:

Golfen

Op ongeveer 5 km van ons vakantiehuisje ligt een prachtige 27 holes golfbaan midden in de duinen. Dankzij het milde klimaat kan men hier het hele jaar golfen. Door de aanwezige zandgrond hebben architecten de golfbaan originele vormen kunnen geven waardoor deze geschikt is voor beginners en gevorderden.

In de directe omgeving

Het meer van Biscarrosse ligt op 5 km afstand. Het meer heeft prachtig helder water. De eerste 200 m is het meer ondiep en is daarmee ideaal voor kleine kinderen. Ook voor watersporten zoals zeilen waterskiën windsurfen is dit een ideale locatie.

Alle gezelligheid op loopafstand

In juli en augustus is er elke ochtend én avond markt in Biscarrosse Plage. Buiten het hoogseizoen is er op zaterdagochtend markt. De bakker, groente- en visboer maar ook een  supermarkt bevinden zich allemaal op loopafstand. Een echt grote supermarkt (hypermarché) vindt je bij Biscarrosse Bourg (ongeveer 5 km). In de directe omgeving en op loopafstand zijn veel gezellige terrassen, barretjes en restaurants waar je lekker wat kunt eten en drinken.

surfen Biscarrosse

Ook heel leuk om te doen in de omgeving:

Bordeaux, een mooie historische stad en tevens fantastisch uitgangspunt voor een tocht door de Haut Medoc daar waar de meeste topwijnen vandaan komen. Een rondrit door de wijngebieden is ook voor wie niet van wijn houdt een hele belevenis!

Archachon, een belangrijke badplaats uit het verleden en het bijbehorende ‘bassin de d’Arcachon, Het bassin is bekend van onder meer de oesterteelt.
Op dezelfde plek vindt u ‘Maison de la Nature’, een prachtig natuur- en vogelpark.

 

Genoeg te doen in Biscarrosse en ook daarbuiten. Lekker actief op de fiets of te voet. Geniet van zon, zee & strand en meer..